Just because you don´t have a prince doesn´t mean you´re not a princess

 

När jag var liten så fick jag lära mig att hjärtat är lika stort som din egen hand, men hur får all kärlek plats i den?
Om jag spretar ut med fingrarna så kanske det går att sprida lite extra kärlek.
Jag ritade små prinsessor och längtade mig mesta tiden långt, långt bort.
Till en annan värld, där handens storlek inte har någon betydelse alls och att just ordet "storlek" var någonting som jag lätt kunde radera bort ifrån mitt pappersark.
 

När jag var liten så var den andra önskningen på min födelsedagslista, julklappslista eller "bara små drömmar fint radade på ett rosa pepper".. någonting som fanns på sidan fyra i leksakskatalogen.
Min allra första och största önskan var att få bli älskad, inte i häderna på någon som skrämde livet ur mig.
Jag drömde mig bort ifrån verkligheten redan då.
 

När jag var liten trodde jag att trygghet var att få krypa upp i någons knä. Få en puss på kinden och bli omkramad tills alla monster i garderoben försvunnit.. trodde jag då.
Att någon bad mig blunda när nyheterna på tv:n visade krig och död, men de såg inte att jag redan sprang för livet därifrån i tankarna.
 

När jag var liten trodde jag att hemligheter var sådant som viskades under ett täcke tillsammans med fnitter.
Ingenting som någon sa med ett hårt grepp om min hals..
 
Jag kanske ska börja teckna prinsessor igen och sträcka ut fingrarna så handen ser större ut och kärleken når till alla som jag vill ge lite extra.
När hjärtat säger till så får huvudet säga vad det vill


Så har en dag snart tagit slut. Sommatider hej hej.. jag väntar på dig! Började som vanligt morgonen med att vilja vända om. Så trött att hela kroppen har gått i kors. Efter att tittat ut och sett ett lite halvtrist väder så kröp jag ihop under filten och skulle bara blunda en stund. Bara en liten liten stund för det där med att bestämma vad kroppen ska göra är totalt omöjligt. Speciellt att inte trilla omkull eller vingla på de mest pinsamma platserna.
Nej, nu var jag så trött att det inte fanns något val och inte fanns det tusen saker jag "måste göra på listan"..
 
Oops! Bortsett något försök att resa mig upp så vaknade jag strax efter kl.16 och var fortfarande trött.
Jag hann vid ett ögonblick känna solen emot mig. Mamma ringde någon halvtimme senare och frågade om jag tagit mig ut. Önskar så att jag kunde säga att jag suttit under ett träd, inne i skogen med kameran i handen eller med fotsulorna i riktning med en sjöutsikt. Hon sa att det varit riktigt varm och soligt hela dagen (okej jag fryser mest hela tiden.. men ändå) Imorgon måste jag sträcka ut kroppen i solen, så snälla låt det inte bli grått och regnigt. Jag önskar mig sol och värme!
Drömmen kan ingen ta ifrån mig.. det är precis vad det är. En dröm.
Så min dag har varit dolt under mina ögonlock hela dagen. Någon mer som har väldiga problem med att logga in numera? Jag brukar ha ett tålamod, men att ständigt bråka och göra nya försök femtioelvatusengånger så vill jag mer än gärna kasta hela datorn i väggen. Hoppas att ni har lite tålamod.
 
Så många tankar som vill och behöver få komma ut. När ska det bli min tid att få leva?
LEVA PÅ RIKTIGT.
 
Händerna i luften och jag ropar efter hjälp!


Ni vet när man läser några små rader på en lapp bortglömd i en låda, längst in i gaderoben. I en speciellt utvald ask och man inte vet om det är tårar av glädje eller smärta. Sådär så att hjärtat vill tala om för dig att..
Vakna upp nu och börja våga leva!
Sekunden efter så läggs lappen tillbaka av rädsla över livet.

 

Jag har länge haft den känslan av att inte alls passa in. Vara hon som sätts på en stol i ett hörn medans de andra skrattar och pratar om sina liv.
Anorexin äter upp mig inifrån och jag vet inte hur eller om jag kommer att bli fri en dag.
 
Jag vågar inte hoppas längre.. jag är så rädd!
 
 

Ni vet den där känslan av att titta ut genom fönstret och mötas av solen en tidig vårmorgon.
Att vilja ta på sig så fort som möjligt för att få andas frihet..men sekunden efter hindras jag av tårarna som får solen att bli till regn. Vill tillbringa dagar med vänner istället för att varje sekund slåss emot en fjantig grönsak, för det borde vara så.
 
Jag menar grönsaken är ju FJANTIG!
"Du dör inte av att äta och du kommer inte att svälla upp som en fet gris"........ eller?
 
 

Idag känner jag mig trött. Halva garderoben på mig snart för det är så kallt. Är det hjärtat som fryser allra, allra mest? Jag vill kunna dansa under solen i sommar.
Säg att det kommer att bli möjligt även om jag vet hur verkligheten är.
 
Hur den känns.
 
 
Förlåt för mina tråkiga tankar som inte bildar någon mening alls.
Försöker våga vara den som jag borde blivit om inte allt blev så fel.
Samtidigt så valde jag aldrig anorexin och har aldrig bantat utan slutade helt enkelt att äta då omvärlden trasade sönder mig för brutalt.
 
Låt barnen få vara barn även som stora.
 
Förlåt för att jag inte svarat på kommentarer en tid, delvis beror det på att det strulat sig så jag inte kommit in på min egen blogg. Sedan har orken inte alls funnits, men alla era ord betyder så mycket för mig och det är ofta dom som får mig att orka vidare. Funderar på att ha en frågestund så kan jag svara där, även nya tankar ifrån er också såklart.
Vad tror ni om det?
Många kommentarer har jag känt behöver mer stunder för mig att ge svar på.
 
 
Jag vill bara att du stannar kvar tills jag ser ett leende speglas i dina ögon


Bokstäverna ligger utspridda på mitt golv. Blottade för vem som helst att se.. ord om hur jag egentligen mår. Känslor som aldrig kommer fram innan jag sitter alldeles ensam igen. Ensam och förtvivlad. Det är så mycket som jag vill få fram, men det låser sig eller fylls på för fort. Paniken växer rakt framför allas ögon utan att de vågar lyssna på svaret efter..
-Hur mår du?
 
Ska nog inte börja rota runt i känslorna för mycket i natt tror jag (även om jag så väl skulle behöva). Hur var det nu med att lyssna på sig själv? ORDEN LÅSER SIG!
Nytt försök en annan gång. Varit på femfingrigt kalas under söndagen. Fem små söta fingrar gammal är fasters lillebus. Jag hade kameran med mig och det blev nästan inga foton alls. Lite tråkigt, men det kommer fler tillfällen. Det har varit en jobbig dag på olika sätt. Räddningen var när jag gick ifrån bordet där alla satt och pratade om kalorier, viktminskning hit och dit. Trots att jag satt där utan någon tallrik, så vad skulle jag få ångest över? Ångest och riktig panik växte fram innan jag reste mig med några flyktiga ord om att..
Det var hemskt vad mycket prat det är om kalorier!
Jag hade själv inte ätit en smula av maten och ändå kände jag mig bara tjockare och tjockare. Som om jag svällde mer och mer efter varje ord som spred sig kring bordet.
 
Så mysigt att istället sitta mitt emellan småkillarna i soffan. Födelsedagsbarnet med huvudet lutande emot min axel medans storebror satt på andra sidan och spelade. Det var lite ping-pongkänsla ett tag där.
-Titta på mig! Titta nu...!
Nu skulle jag inte berätta om femåringens dag. Ska se om något foto fastnat i kameran först och även ha mer ro i kroppen. Vimsiga tankar här..
 
Idag fick jag höra de där orden som jag redan visste om. Tror inte att hon har sagt dom så tydligt tidigare utan mer i hastiga kommentarer, precis på gränsen. Vi satt i bilen på väg hem. Jag kunde verkligen inte alls hålla med om att jag skulle vara för smal, eller skinn och ben. Hallå, jag är ju tjock om benen!
En väninna har sagt detsamma till henne. Att hon tydligt märker att folk stirrar och pratar om hur fruktansvärt mager jag är. Att hon tycker det är enormt jobbigt att synas med mig just för att jag skulle vara så mager.
Själv undviker jag ögonkontakt även om jag får höra ord ibland. Förstår de inte att det sårar?
Nu sa mamma ändå det jag sedan länge märkt så tydligt.
-Jag klarar inte av att synas tillsammans med dig för att du är så fruktansvärt mager! Jag mår riktigt dåligt av att folk tittar..
 
Längre än så orkar jag inte tänka på orden hon sa. Jag har redan lagt märke till det tusen gånger om. Det är så tydligt de få gånger som mamma och jag nu hittar på någonting utanför dörrarna. Jag har pratat om att jag saknat våra promenader, dels för att jag också behöver bryta mitt mående. Det är inte alls bra tankarna och känslorna som jag har inom mig. Behöver också komma ut, våga gå ut. Själv är jag ständigt rädd för att någon ska tycka att jag är tjock. Jag är LIVRÄDD för min egen spegelbild!
Vid det tillfället tyckte hon att vi kunde gå när det är lite mörkare - ingen som ser oss - ser mig.. Lilla mamma jag förstod vad du innerst inne ville ha sagt.
Det gör mig ledsen. Riktigt ledsen över att hon inte vill gå med mig bland folk.
Det är ju bara jag.
Bara jag..
 
Hur många gånger har jag inte suttit ensam och saknat någon. Någon som hade tid att vänta ut ett leende inifrån mitt hjärta istället för tårarna, men det blir alltid "hejdå vi hörs imorgon".
Snälla stanna kvar hos mig.
 
Jag vandrar vilsen omkring


Ni rockade väl sockorna igår?
Tycker det är en viktig, bra och fin tanke som borde tas upp oftare. Speciellt bland alla de som har sina tankar och åsikter, de som trycker ned barn och vuxna som är annorlunda.
"Annorlunda är bra! Annorlunda är roligt!"
Tänk att en liten tjej tagit ett så stort iniativ för sin storasysters skull som har Downs syndrom. Att genom att välja annorlunda, välja roligt i lådan bland sockor visa att det är roligt att vara annorlunda! Hon är endast 10 år och jag hoppas verkligen att hon kan nå fram till de som inte vågar se och förstå att bara för att någon har en diagnos, betyder inte det är de är mindre värda. Tvärtom!
Öppna ögonen och se verkligheten!
Nathea som är 10 år är stolt över sin storasyster Noelle. Hon är annorlunda, men hon är rolig. Att som barn få höra andra säga elaka saker till sin syster, bror, förälder eller vän får vem som helst med ett hjärta att gråta.
Nathea blir ledsen, men hon är också så stark och jag som inte ens känner henne blir STOLT!
Stolt för hennes skull. För hennes storasysters skull och hennes föräldrar.
Att se alla som igår "Rocka sockorna i hela Sverige! Rock every sock!" gjorde mig tårögd. Berörd.
Nathea berör verkligen rakt in i hjärtat och jag sänder tusen kramar till henne i mina tankar.
Kramar till Nathea & Noelle  <3
 
Annars då, detta fotot skulle kommit upp även i min blogg redan igår, men livet har gått i baklås..
Efter vad som känns som en evighet har jag sovit dygnen runt. Inte orkat med livet, inte orkat med mig själv alls.
Sovit hela nätterna.. gått upp och pysslat om kaninen Tintin för att sedan somna om hela dagen.. vaknat sent på eftermiddagen eller kvällen och gjort mig klar för natten ofta redan innan kl.18 och sedan sovit. Galet!
Jag vet inte hur många gånger som jag har svimmat. Tappat räkningen på hur många gånger jag har hunnit hindra fallet. Blodtrycket var häromdagen 82 genom 93. Jag kan inte så mycket om dessa siffror så frågar en vän och visst förstår jag att det inte är så högt. Snarare tvärtom.
Ibland vågar jag inte vrida på huvudet för att jag ska bli alldeles yr!
Nu har jag bott i min fåtölj dygn efter dygn tills det vände igår. Tillbaka till att inte kunna sova alls igen.
Orkar inte leva med denna ångest och oro!
Ska jag nu vandra runt i ett ekorrhjul av sömnlöshet trots att jag har mediciner?
När ska detta vända?
 
"Det är bara att börja äta!"
Om ni anar hur ont det gör att få de orden!
Jag kämpar för varje stund, men ni ser inte min vardag. Ni ser egentligen ingenting om ni kan säga de orden.
Så det är mycket därför som det varit "tyst" här under en alldeles för lång tid. Saker har hänt både inom mig och bland vänner som står mig nära. Oron har byggt ett bo i mitt hjärta och jag vill gråta och skrika för de som går igenom andra sjukdommar. Inte Anorexi.. Sjukdom som fått livet att vända och slå runt och jag vill bara få
Krama om dig!
Läser din mamma detta en dag då hon orkar så vet ni att jag ständigt tänker på er. Ni vet att ni finns i mitt hjärta och jag gråter ofta. Det är inte rättvist. Livet är inte rättvist!
 
Jag bryr mig inte om mig själv så länge de som står mig nära kunde få må bra.
Jag har ändå inget liv. Det är inget liv att ständigt sitta ihopkrupen, ensam för det mesta och vara trött, frusen.
Känner mig så ensam. Förlåt, men jag känner mig många gånger enormt ensam. Mamma tittar upp ibland och det är jag glad över, men det är inte alls så ofta som tidigare. Varför ska jag vara kvar och kommer det någonsin att bli vad jag önskar?
 
Igår urnsatte de min fina granne på Gamla Uppsala kyrkogård. Finaste Annalisa är nu tillsammans med sin älskade make. Saknaden är fortfarande stor, kommer alltid att vara stor. Nu vilar hon. Nu är hon hemma. Synd att jag bor så lång bort, men jag sitter i hennes gamla lägenhet nu. Om jag sträcker ut min högra hand så skulle jag kunnat nå hennes kind för där stod hennes säng. Jag ser hennes vackra, gulliga ansikte lysa upp i ett leende. Det är de bilderna jag minns med glädje. Alla stunder som vi delade. Alla samtal som vi hade där vi låg skavfötters i hennes säng. Älskar dig för evigt Annalisa!
Tack för allt du gav mig genom tröst och hopp!
Du fanns alltid där.. nu finns du i mitt hjärta, men jag önskar att du vore här. I sängen som du var då.
Tiden har stannat på något sätt.
 
Nu vet jag inte vad jag ska göra. Bjuden på 5-årskalas imorgon. Får se vad kroppen orkar. Om jag bara kunde få sova, vila. Kände mig så förkyld och febrig inatt och haft ont i öronen några dagar. Födelsedagsbarnets storebror hade feber igår.. vet inte hur det är nu. Så länge de var hos mg nu på torsdagsmys.
Saknar mina älskade brorsbarn!
 
Nu ska jag kämpa vidare med anorexin. Om jag bara visste hur jag ska ta mig vidare. Jag sitter fast.
Hur kan läkarna säga att min vikt är för farligt låg så jag inte får en samtalskontakt?!
Jag har trillat mellan stolarna.. bortglömd eller jag vet inte vad..
Vet inte om jag avskyr ANOREXIN eller MIG SJÄLV mest!!?
Ångest!  Ångest!  Ångest!
 
Let me go. I don´t wanna be your hero. I don´t wanna be your superwoman, just wanna fight like everyone else


När du tog det där allra sista steget ut genom dörren skulle du vända om ifall jag bad dig?
Livet är för svårt.. för tungt och alldeles för mycket bryter sönder mig.
 
HJÄLP MIG BORT IFRÅN MIG SJÄLV!
 
 
 
Våren säger ..hej

 
 
Så har jag äntligen tagit mig ut med kameran igen. Den har stirrat på mig länge nu och jag har så många gånger tänkt plocka upp den och ge den luft.. men det är så mycket som kommit emellan. Jag är fortfarande fast.
Idag har solen varit framme hela dagen, inte sovit bort all tid idag inte.
Två steg hann jag ta innan jag ramlade emot asfalten. Ytterdörren var inte ens stängd. Gjorde misstaget att berätta för mamma som så klart oroligt påpekade att
Du är ju alldeles för svag!
men nej, jag är tjock (orden behöll jag för mig själv)
Tycker inte om att göra henne mer orolig än vad hon redan är. Kommer aldrig att bli "stor" i hennes ögon.
 
Nu krampar magen alldeles för mycket, flera dygn med det är nog! Tänkte lägga upp fler foton mer någonting strular. Gjorde ett försök i alla fall att säga hej!
ifrån våren en stund idag.
 
För att du är du


Du skriker ut din ångest och ser förtvivlat
spegelglaset krossas framför dina fötter
ett liv i spillror avspeglas i
varje andetag
 
men det finns någon för dig också där ute
som tycker om dig som du är
för att du är du
unik
 
Du är fet, äcklig och händerna krampar
väntar på att slå sönder dig inifrån
dit alla tysta orden gömmer sig
av rädsla för
livet
 
men det finns någon för dig också där ute
som tycker om dig som du är
för att du är du
unik
 
Du känner dig misslyckad, värdelös
ensam mitt ibland alla andra
och du vill låta tårarna viska
hjälp mig överleva
eller dö
 
men det finns någon för dig också där ute
som tycker om dig som du är
för att du är du
unik
 
Gråtandes plockar du försiktigt upp skärvorna
av det som skulle varit du om
du bara kunde få hjälp att
hitta tillbaka till dig
själv igen
Någon sa att.. Du är så fin


..men jag kan inte bli trasigare än vad jag är nu!
Vem tycker att ett slitet, söndertrasat hjärta är fint?
Trodde att jag hade nått botten, men jag hade fel.
orkar inte med att vara kvar här
 
Släckt alla lampor och dragit för gardinerna och vill försvinna ifrån allting. Det känns som jag hela tiden och alltid är till besvär, oro och min förtvivlan GÖR SÅ FRUKTANSVÄRT ONT!
 
Samtidigt som jag gör allt för att fly ifrån tid och rum så skulle jag vilja bli omkramad av mamma tills jag kanske kan känna att jag kan få vara till glädje.
 
Så mycket som jag vill skriva, men klumpen i magen hindrar mig. Det gör alldeles för ont.
MAMMA, KRAMA OM MIG SOM DU ALDRIG GJORT TIDIGARE FÖR DET FINNS INGENTING SOM JAG BEHÖVER SÅ MYCKET SOM JUST NU!!!  
 
.................................. nu har jag gjort det jag aldrig gjort tidigare. Även om jag vet att hon inte är hemma, så har jag ringt och "stört henne.." Signal efter signal gick fram utan svar. Det var tungt att lägga på luren.
Sedan ringde hon upp och frågade om det var jag som ringt....
JAG BEHÖVER EN KRAM MAMMA!!!
 
-men jag är upptagen nu så det får bli imorgon.
-....mmmmmmmmmm... då går jag och lägger mig nu istället. (ville skrika inombords)
-jag kan komma förbi på väg hem, men det dröjer till senare.
 
Så nu vet jag inte vad jag ska göra för att orka med tiden tills hon låser upp min dörr och jag kan få
KRAMEN AV MAMMA!!!
 
 
 
När gråten spränger sönder mig!


Vandrar fram och tillbaka, fram och tillbaka medans tårarna rinner nedför mina kinder och alla känslor vill få mig att falla isär. Sitter och skakar, känns som om jag skulle kunna svimma vilken minut som helst. Totalt utmattad och förlorad i en tillvaro som har blivit alldeles för mycket. Det har varit så många olika saker, händelser senaste året som har fyllts på mer och mer. Antingen sover jag dygn i streck eller som nu när jag är inne i en period då jag absolut inte kan sova alls.
 
Saknar min älskade granne som gick bort förra året.. försöker tänka att hon skulle velat att jag tog över hennes lägenhet. Tröstar mig själv vaggandes, ihopkrupen på stolen och inser att hennes säng stod precis intill där jag är nu. Skulle kunnat räcka ut handen för att stryka henne överkinden så som jag brukade och mötas av hennes leende och gulligt lutande ansikte. Som om hon såg rakt igenom mig.
Saknar en vän.. som det känns som om jag förlorat för att jag inte passar in i hennes liv längre. Det gör ONT!
Hon kommer ändå alltid ha en plats hos mig. Jag kan inte trolla mig frisk ifrån anorexin hur mycket jag än sulle önska tusen gånger om.
 
Trakasserades av en och annan granne... därför jag flyttade så nu gör jag allt för att undvika henne. Allt.
Trivs ändå bra i denna lägenheten och bär nu mest på de glada, busiga och fina minnen jag fick med Annalisa.
(jag hoppas att du har det bra nu vännen..)
En dag då jag svimmade så gick glasögonen sönder! Betalar av till tandläkaren och blir säkert kallad till tandhygienisten nästa månad (aj vad det gör ont för jag har så trångt mellan tänderna!). Får ringa och säga ifrån. Har verkligen inte alls råd när jag inte ens har råd att leva.
 
Sedan blev min cykelsadel stulen... en tid senare även hela min cykel. En massa annat också som gjort att jag nu inte har råd att kämpa med att äta. Inte råd och hjälp har jag skrikit efter så drar ned alla persienner för att slippa se omvärlden.. och dom mig. ORKAR INTE LÄNGRE!
 
Mitt i allt detta så har någon i min närhet blivit väldigt sjuk och någonting ikväll fick mig att gå sönder totalt. Satt och grät så jag hulkade i flera timmar, fortfarande gråter jag. Minns inte när jag grät senast förutom häromdagen då mamma hade suttit hos mig i nära fyra timmar. Jag sov.. Vi ses inte lika mycket längre.
Vilket fall så strax innan hon skulle gå, hon stod med jackan på sig för att säga hejdå och jag sa ett litet ord om hur jag mår. Allt blev fel och alltid när jag nämner det så mår hon ännu sämre. Allt blev fel och jag kände att jag inte orkade längre. Tårarna rann nedför kinderna och hon skulle gå.
 
Jag blev ensam och det känns som att det blivit alldeles för mycket nu.
 
Nu blev det väldigt mycket text, men tvungen att få ur mig lite.. lite.. av vad som plågar mig. Bara att försöka sova så mycket jag kan så att tiden försvinner. Jag som hade hoppats så mycket på att detta året skulle bli bättre. Att året skulle bli mitt, men nu rasar det som ett korthus och kanske inte så konstigt att jag känner mig svimfärdig? Sedan att jag känner mig fetare än fetast, fulare än fulast och äckligare än äckligast.. jag kände att anorexin gjorde allt för att bli starkare när jag vandrade fram och tillbaka. 
 
ledsen att många fått vänta med svar på kommentarer men det kommer
..har fullt upp att orka med livet.